Përballë Komitetit të Drejtësisë së Kongresit Amerikan, CEO të Google u drejtuan dita pyetje me të vërtetë të vështira ditën e djeshme.

Pyetja më e vështirë ishte ajo kongresmenit Ted Poe i cili në një moment duke ju drejtuar Sundar Pichai pyeti: “A e di Google përmes këtij telefoni nëse unë ndryshoj karrige në këtë këtë sallë?”

Ndërkohë që drejtonte pyetje, ai mbante në duar një iPhone.

Pichai i tha se nuk mund të japë një përgjigje pa pasur informacione më të detajuara dhe refuzoi të përgjigjej me “Po ose Jo.”

Ted Poe tha se mbase ti nuk e di por jam i sigurtë që Google e di kur unë lëviz.

Një diskutim i ngjashëm por jashtë konteksti u bë edhe për një rast specifik që me kongresmenin Republikan Steve King kishte hasur.

Ai kërkoi llogari nga Pichai pse në telefonin e mbesës së tij ndërsa ajo luante një lojë u shfaq një lajm me foton e gjyshit të saj.

Pichai u detyrua të thoshte se iPhone prodhohet nga një kompani tjetër dhe jo nga Google.

King i tha se telefoni i mbesës mund të ketë qenë Android por Pichai e ftoi të diskutonte më në detaje lidhur me këtë çështje.

Për mëse 3 orë ditën e djeshme Pichai dëshmoi përballë Kongresit në Capitol Hill. Ndër të tjera u diskutua edhe për privatësinë dhe planin e kompanisë për të lançuar një motor kërkimi të censuruar për Kinën.

Kjo është hera e parë që Pichai doli përballë Kongresit ndërsa CEO i Alphabet kishte refuzuar ta dërgonte vitin e kaluar. /