Pasi bllokuan aksin nacional për më shumë se një orë, studentët e Korçës ndërmorrën nismën që të shkojnë në çdo gjimnaz të qytetit dhe tiu bëjnë thirrje gjimnazistëve që të bashkohen me ta.

 

Fillimisht ata iu drejtuan shkollës së mesme “Raqi Qirinxhi” ku iu bashkuan edhe gjimnazistët të cilët ndërprenë procesin mësimor per t’u bërë pjesë e protestës ndërsa më tej vazhduan edhe në gjimnazin “Themistokli Gërmenji”.