Përgjigja ndaj zgjedhjeve parlamentare në Korenë e Veriut të mbajtur të dielën ishte 99.99 për qind, njoftoi media vendase e drejtuar nga shteti.

Këtë vit, përgjigja ishte pothuajse 100 për qind, pasi vetëm koreano-veriorët që punonin jashtë apo që ndodhen në det nuk votuan.

Në zgjedhjet e mëparshme në 2014, pjesëmarrja e votuesve ishte 99.97 për qind, tha agjencia KCNA.

Partia e Punëtore, ajo e udhëheqësit Kim Jong-una, është e vetmja parti në Korenë e Veriut.

Zgjedhjet mbahen çdo pesë vjet dhe anëtarët e parlamentit emërohen paraprakisht.

Ekziston vetëm një emër në fletët e votimit.

Votuesit mund ta skualifikojnë atë emër, por në praktikë pothuajse nuk ndodh kurrë.

Ky realitet në Lindjen e Larët, të kujton vitet e komunizmit dikur në Shqipëri, ku zgjedhjet kishin të njëjtët tregues. Në fakt, nuk pritet të ndodhë ndryshe, pasi dhe sistemi është i tillë që ofron të tilla përfundime.