Nënpresidentja e Parlamentit Europian Eva Kaili, bashkëshorti  i saj dhe dy zyrtarë të tjerë janë arrestuar si pasojë e kontrolleve të bëra nga agjentët e zyrës qendrore për luftën ndaj korrupsionit në Bruksel.

 

 

Arrestimi  u bë i mundur pas kontrtolleve në shtëpinë e saj. Dyshohet se janë kryer akte korrupsioni dhe pastrimi parash nga një bandë e organizuar nga Katari.

 

 

Kaili është përjashtuar gjithashtu edhe nga Partia e Qendrës së Majtë greke  në të  cilën ishte  anëtare.

 

 

 

Ajo  është eurodeputete greke që nga viti 2014.