Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re

Subscribe

 

“Dhënien e mandatit të kryetarit të bashkisë Himarë z.Dhionisos Alfred Beleri i propozuar nga subjekti zgjedhor koalicioni ‘Bashkë Fitojmë”.

 

Me dhënien e mandatit nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, Fredi Beleri kryebashkiaku i zgjedhur do të duhet të kalojë disa proceduara deri në zyrtarizimin si qytetari i parë i Himarës.

 

I arrestuar dhe në burg që Fredi Beleri të jetë kryebashiaku që për katër vitet e ardhshme të drejtoje Himarën ai duhet me patjetër të bëjë betimin para këshillit bashkiak.

 

Për ta bërë këtë kandidatit fitues të koalicionit “Bashkë Fitojmë” i duhet të marrë leje për të dalë nga burgu. Mbetet për tu parë nëse Fredi Beleri do të fitojë lirinë e përkohshme sa për të kryer betimin apo mund të kthehet në një pengesë për mosmarrjen e mandatit.

 

Në rast se Fredi Belerit i jepet leja nga gjykata dhe kryen procedurën që për çdo kryebashkiak tjetër të zgjedhur është thjesht një formalitet, atij i duhet të drejtojë Himarën nga burgu.

 

Në kushtet kur është e pamundur të ushtrojë detyrën nga qelia, si mundësi është që detyrat e tij t’ia delegojë dikujt tjetër, rasti më tipik, nënkryetarit.

 

Mbetet për tu parë sesi do të rrjedhë historia e Fredi Belerit, për aq kohë sa atij nuk i duhet vetëm liria e përkohshme për betimin por edhe një dokument nga gjykata që shpjegon statusin e tij në raport me drejtësinë.

 

E shkuara nuk njeh asnjë rast të ngjashëm me kandidatin e opozitës për qeverisjen vendore. Nga kryeministri Edi Rama është thënë se me rastin Fredi Beleri i arrestuar dhe në burg nuk do të ndiqet e njëjta procedurë si me dy ish krybashkiakët socialistë. Fatos Tushe i Lushnjes dhe Lefter Alla i Bulqizës u shkarkuan nga qeveria pas arrestimit të tyre.

 

A do të mundet Fredi Beleri të bëhet kryebashkiaku i Himarës apo do të shkohet në zgjedhje të parakohshme të pjesshme? Për këtë do të duhet të presim drejtësinë.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re