KQZ-ja ka vendosur të regjistrojë 9 parti politike dhe 2 komitete nismëtare për zgjedhjet e 25 prillit.

Partia Shqiptare Atdheu;

Partia Pajtimit Kombëtar;

Partia Ligj dhe Drejtësi;

Partia Fryma e Re Demokratike;

Partia Qytetare Shqiptare;

Partia Uniteti Kombëtar;

Partia Aleanca Kuq e Zi;

Partia për Mbrojtjen e të Drejtave të Emigrantëve;

Partia Aleanca Popullore;

Komitetin nismëtar që do të organizojë punën për paraqitjen e z. Kreshnik Merxhani si kandidat i propozuar nga zgjedhësit në zonën zgjedhore qarku Gjirokastër.;

Komitetin nismëtar që do të organizojë punën për paraqitjen e z. Bledar Dika si kandidat i propozuar nga zgjedhësit në zonën zgjedhore qarku Tiranë.

Komisioneri pas shqyrtimit të dokumentacionit vendosi të mos regjistrojë si subjekte zgjedhore partinë Centriste Mirëqenies Popullore Shqiptare, partinë e Punës së Shqipërisë, partinë për Mbrojtjen e të Drejtave të Punëtorve të Shqipërisë si dhe mos pranimin e kërkesës së z. Xhavit Zhuzhi për regjistrimin si subjekt zgjedhor të Partisë Emigracioni Shqiptar.

(E.H/Faxweb.al)

/faxweb