KQZ rinumëron 519 kuti/ Procesi shërben për të identifikuar problemet e 25 prillit

800-0-7ad7a917516f1bbfbbad00d345cc24ae.jpg

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

 

Per rreth nje jave ne komisionin qendror te zgjedhjeve do te ri-numerohen votat e 519 kutive. Bashke me to do te verifikohet edhe materiali zgjedhor perkates.

 

Rezultati qe do te prodhoje ri-numerimi i votes ne 10 per qind te qendrave te votimit ne rang vendi nuk do te ndikoje ne rezultatin e zgjedhjeve te 25 prillit.

 

Ky proces do te sherbeje per te verifikuar gabimet ose jo te administrates zgjedhore dhe per te pare nese ka raste per tu referuar ne prokurori per shkelje te ligjit.

 

Gjithashtu nga hapja e kutive, KQZ, do te kete nje te dhene zyrtare se cfare e shkaktoi numrin e larte te fleteve te pavlefshme.

 

Verifikimit do ti nenshtrohen edhe pajisjet elektronike qe sherbyen per votimin dhe numerimin elektronik ne njesine 10 ne Tirane.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë