Ish-Presidenti Bamir Topi ka folur në studion e Quo Vadis në lidhje me drejtimin e Partisë Demokratike.

 

Topi tha se Basha ka qenë gjithmonë nën ndikimin e Berishës përveç momenteve të fundit që ishte i detyruar ta largonte.

 

Për sa i përkt Berishës, Topi u shpreh se nuk premton asgjë të re. Ish-Presidenti theksoi që brenda Partisë Demokratike ka plot figura të mira por nuk duhet të ‘luajnë’ me rregullat e vjetra.

 

“Influenca e Berishës tek ai ka qenë gjithmonë  e pranishme. Lulzim Basha e pranojmë apo jo kështu është që ai ka qenë nën ndikimin e pushtetit të Berishës . Më pas u detyrua ta largojë.  I ka munguar guximi, u tregua i paaftë i pafuqishëm dhe pa karakter.“- u shpreh Topi.

 

“Ka figura brenda PD por jo me rregullat e vjetra. Nuk mund që rrregullat e asaj godine të krijojnë liri. Ajo ngrehinë përfaqëson tani një fallcitet dhe një emblemë të mungesës së kulturës qytetare dhe politike.Nuk Premton asgjë” tha Topi teksa iu referua Berishës.