Krimet kundër emigrantëve në detin Egje nga Agjencia për Siguri Kufitare të Bashkimit Evropian (BE) (FRONTEX) do të hetohen për krime kundër njerëzimit, të cilat janë dokumentuar disa herë më parë.

Greqia dhe FRONTEX vazhduan të bëjnë krime kundër njerëzimit ndaj azilkërkuesve, pavarësisht se ishin parë disa herë.

Zyra e BE-së Kundër Korrupsionit njoftoi se ka filluar një hetim mbi FRONTEX.

FRONTEX përballet me akuza, duke përfshirë ngacmimin dhe keqpërdorimin e detyrës duke prapësuar emigrantët në Detin Egje. Si pjesë e hetimit, gjithashtu do të hetohen edhe praktikat çnjerëzore si prapësimet e emigrantëve që përpiqen të kalojnë në ishujt grekë me barka dhe gomone në detin Egje.

FRONTEX së bashku me Greqinë ka qenë në rend të ditës për krime kundër njerëzimit të kryera ndaj emigrantëve.

Këto shkelje gjithashtu raportohen shpesh në mediat ndërkombëtare. Megjithatë FRONTEX dhe Greqia mohojnë krimet e tyre çdo herë, pavarësisht se janë të dokumentuara.