Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Kryeministri çek Petr Fiala deklaroi se gjenocidi në Srebrenicë është një nga krimet më të mëdha të luftës në Evropë që nga Lufta e Dytë Botërore.

“Në korrik të vitit 1995, gjatë luftës në Bosnjë e Hercegovinë, ndodhën vrasje masive të civilëve të zënë rob – gjenocid në Srebrenicë. Kjo ngjarje konsiderohet si një nga krimet më të mëdha të luftës në Evropë që nga Lufta e Dytë Botërore. Por, rezulton se edhe sot Evropa nuk është e sigurt”, tha Fiala në llogarinë e tij në Twitter.

Më pas ai kujtoi luftën e Rusisë, të udhëhequr nga presidenti rus Vladimir Putin, kundër Ukrainës.

“Ne jemi përsëri dëshmitarë të dhunës së tmerrshme dhe masakrës së civilëve, këtë herë nga Rusia e Putinit, e cila sulmoi në mënyrë agresive Ukrainën. Forcimi i sigurisë evropiane është një nga detyrat kryesore të Presidencës çeke të Bashkimit Evropian dhe ky duhet të jetë qëllimi i të gjithëve ne”, tha kryeministri çek.

Më 1 korrik, Çekia mori Presidencën e BE-së nga Franca.

Deri më tani në Qendrën Përkujtimore Srebrenicë – Potoçari janë varrosur 6.671 viktima ndërsa këtë vit do të varrosen 50 viktima të gjenocidit të kryer në vitin 1995.
Burimi: AA

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë