“Kjo temë është shumë e rëndësishme dhe delikate që ka të bëjë me interesa të mëdha dhe mund të dëmtohen në mënyrë të pashlyeshme ndaj kam preferuar që të jem konstruktiv për këtë cështje dhe bashkëpunues. Kam dhënë gjithë mbështetjen time ministrisë së jashtme dhe grupuin negociator. I kam dhënë mbështetjen time kryeministrit këto janë të dokumentuara me komunikime zyrtare që kemi patur. Por sic e shikoni nga kaq komunikim i rezervuar është i qartë që intsticutionimë aktiv për zgjidhjen e kësaj cështje ka qenë presidenca, instutucioni më transparent ka qenë presidenti i republikës. Presidenti është Institucioni që i ka kërkuar kryeministrit për të bërë kërkesë për negocata me dy grupet negociatore. Kryeminsitri është niveli më i lartë politik që mund të marrë vendime të rëndësihme. Duhet të bëhet një marrëveshje që të kalojë në parlament dhe kryeminsitri mund të shkojë në gjykatë kushtetuese dhe duhet t’i dalë për zot kësaj cështje.
Presidenti ëhstë i detyruar për të bërë transparencë me qytetarët e republikë stë bëjë të qartëqë nuk ka pasur asnjëherë për kërkesë nga kryeministri për autorizim për këtë cështje të detit. Që nga ky moment deri në 24 korruik jam në dispozicion të kuvendit për të bashkëpunuar dhe për të dhënë sqarime për të gjitha në lidhje me këtë”, tha Meta.

në Facebook, klikoni Join Group

/faxweb