Përfaqësuesi i Lartë i bashkësisë ndërkombëtare për Bosnjen, Valentin Inzko, tha se interesi i SHBA për situatën në Evropën Juglindore është në rritje, dhe se beson që do të ketë një ndikim pozitiv në situatën në rajon.

“Unë jam i kënaqur që, përveç masës së problemeve të tjera të mëdha në botë, të tilla si Lindja e Mesme, Afganistani dhe pikat e tjera të nxehta, interesi dhe angazhimi amerikan në Evropën Juglindore po rritet”, tha Inzko.

Diplomati austriak po viziton Shtetet e Bashkuara, ku u takua me zyrtarë të administratës amerikane në krye të Ballkanit, duke përfshirë të dërguarin special të Departamentit të Shtetit Matthew Palmer, të cilin Inzko e përshkroi si një “ekspert të jashtëzakonshëm për shtetin”.