Home BOTA Kujdesi i dobët mjekësor për refugjatët në Greqi

Kujdesi i dobët mjekësor për refugjatët në Greqi

0

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Mjekët në botë kanë thënë se gratë refugjate në Greqi kanë kujdes shëndetësor joadekuat dhe jetojnë në kampe të mbushura me njerëz, shkruan Al Jazeera, .
Refugjatët dhe emigrantët në Greqi nuk marrin kujdes të mjaftueshëm ose mjekësor për shumicën e problemeve shëndetësore me të cilat ballafaqohen dhe më pak se gjysma e grave shtatzëna kanë akses në kujdesin e shtatzënisë, thanë Mjekët e Botës.
Rreth 60,000 emigrantë dhe refugjatë janë “të mbërthyer” në Greqi, kryesisht në kampet e mbushura me njerëz në kushte të këqija. Më shumë se gjysma e 20.000 ardhurve të këtij viti janë gra dhe fëmijë, sipas të dhënave nga Kombet e Bashkuara.
Mjekët e botës folën me më shumë se 14,000 gra që vizituan klinikat në Greqi për tre vjet dhe zbuluan se më pak se 47 përqind e tyre kishin akses në kujdesin para lindjes para se kjo organizatë të intervenonte.
Ata gjithashtu gjetën se deri në 72 për qind të shqetësimeve për shëndetin e refugjatëve u trajtuan n mënyrë “joadekuate” ose aspak./

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë