Kryeministri i Kosovës Albin Kurti u ka bërë thirrje serbëve që të regjistrohen për zgjedhjet në katër komuna në veri të Kosovës, të parapara për 23 prill, duke kujtuar se e mërkura është dita e fundit për regjistrim.

“Është e rëndësishme që të gjithë ata që duan të angazhohen në politikë në nivel komunal në katër komunat në veri, ata që duan të përfaqësojnë politikisht interesat e qytetarëve, në këtë rast të pakicës serbe, të marrin përfitojnë nga orët e fundit dhe regjistrohen për të marrë pjesë në zgjedhjet e 23 prillit”, tha ai.

Kurti u ka bërë thirrje serbëve që të aplikojnë për hyrje në institucionet e Kosovës.

“Unë nuk kam bërë thirrje për kthimin e tyre në institucionet [e Kosovës], por kam bërë thirrje vazhdimisht për të gjithë ata që janë të interesuar jo vetëm për politikën, por edhe për shërbimet publike, si policia, shëndetësia, arsimi…”, tha Kurti dhe shtoi se “të gjithë serbët kanë të drejtë për këtë”.

 Kurti pohon se sipas informacioneve që ka nga Ministria e Punëve të Brendshme të Kosovës, “serbët janë gjithnjëe më të interesuar për të marrë pjesë në institucionet e Kosovës”, madje edhe për “ndërrimin e targave të veturave”.

Të martën në takim me ambasadorin e SHBA-së në Kosovë, Jeffry Hovenier, përfaqësuesit e Listës Serbe kanë ripërsëritur se nuk do të marrin pjesë në zgjedhjet e parapara për 23 prill derisa të plotësohen kërkesat për të cilat kanë dalë nga institucionet e Kosovës, d.m.th. deri në formimin e Unionit të Komunave Serbe (ZSO) dhe deri në tërheqjen e njësive speciale policore nga veriu i Kosovës.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re