Pamje të një peshku të rrallë me fytyrë njerëzore janë publikuar së fundi, fiksuar në Kunming, një qytet në jug të Kinës.

Ky, sidoqoftë, nuk është një peshk i mutuar, por një lloj krapi që ndonjëherë i ngjan një fytyre njerëzore. Krap të ngjashëm tashmë janë gjetur dhe në Tajvan dhe Mbretërinë e Bashkuar.

Komente për peshqit me një fytyrë njerëzore ndryshojnë, nga mahnitja deri tek mesazhet ironike.

“Është i frikshëme, shkroi një përdorues, ndërsa një tjetër tha: “Kush guxon ta hajë?”