Chand Baori është pusi më i thellë në botë që shkon deri te uji me shkallë dhe mund të arrihet pavarësisht kohës së kur, sepse është krijuar që të jetë gjithnjë me ujë. Kjo është gjithashtu një arkitekturë klasike e shekullit të 8-të dhe 9-të që është e njohur për botën hindu.

Ky pus me gjatësi prej 3500 metrash, ndodhet në Rajasthan, fshatin Abhaneri dhe u ndërtua rreth 1.200 vjet më parë. Ai është e rrethuar nga një rrjet shkallaresh nga tre anë, ndërsa në të katërtën ka një kompleks rezidencash mbretërore dhe skena me skulptura dhe zbukurime me lavdi.