Finlanda është vendi më I lumtur në botë.

Raporti i Lumturisë thontë se nga 146, shtete Shqipëria ëshët renditur në vendin e 91-të, sa i përket lumturisë, duke lënë pas Turqinë, që është në vendin e 102-të, Maqedoninë e Veriut, dhe Gjeorgjinë.

Por cili është vendi më i lumtur në botë?

Ndër vendet të radhitura si më të lumturit në botë në bazë të raportit për të gjashtin vit radhazi është Finlanda vendi më i lumtur në botë, , bazuar kryesisht në vlerësimet e jetës.

Danimarka, Islanda, Izraeli, Holanda, Suedia dhe Norvegjia, ndjekin në radhitje. Të mirëvendosura në pikavarazh janë edhe SHBA-të, Gjermania apo Britania e Madhe.

/shkollaeshendetit.com

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re