Ministri i Punëve të Jashtme të Francës, Jean-Yves Le Drian tha se vendi i tij duhet të jetë i paanshëm në problemin e Karabakut Malor.

Në deklaratën që bëri në Asamblenë Kombëtare lidhur me thirrjen e deputetëve se Franca duhet ta mbështesë Armeninë në problemin që ka me Karabakun Malor, Le Drian tha:

“Autorizimi që Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) i ka dhënë Rusisë, ShBA-së dhe vendit tonë në vitin 1994 kërkon që ne të jemi të paanshëm.”

loading...

Bashkëkryetarët e Grupit të Minskut të OSBE-së (ShBA-ja, Rusia dhe Franca) kanë rolin e ndërmjetësuesit në zgjidhjen e problemit të Karabakut Malor,- sqaroi shefi i diplomacisë franceze, ndërsa shtoi: “Nëse ne mbajmë anën e njërit prej vendeve (Azerbajxhanit dhe Armenisë), atëherë nuk mund të jemi legjitim në rolin tonë.

Le Drian tha gjithashtu se vendi i tij vazhdon të mbajë “marrëdhënie të ngushta” me Armeninë, po ashtu edhe me Azerbajxhanin ata kanë marrëdhënie të gjata.

Trt Shqip

loading...