Ministri i Brendshëm, Sandër Lleshaj duke reaguar mbi ndalimin e gazetarit Alfred Lela nga ana e policisë, thotë se kishte vendosur t’i kërkonte falje, por u tërhoq nga ky akt.

Ai tha se Lela nuk mund të ndërhynte me dorë ndaj policeve femra që kishin ndaluar ish-deputeten e LSI-së, Silva Caka. Sipas tij, çdo kush që bënte një shkelje të tillë do ndalohej.

Pjesë nga deklarata në RTSH:

“Kjo historia e zotit Lela ka marrë një përmasë relativisht të madhe. Një mik shumë i çmuar i kishte shkruar një sms zotit Lela, ku i kërkonte ndjesë në emrin tim. Në fakt, për hir të atij mikut, kisha vendosur t’i kërkoj ndjesë zotit Lela, por smë la shans ta bëja një gjest apriori.

Jo, jo, nuk e kam ndërmend dhe kam hequr dorë, pasi shpërtheu një valë fyerjesh, të cilat janë në disproporcion me punën profesionale të atij zotërisë. Valë fyerjesh publike, të hapura, kërcënime të dobëta, por do të thosha që rasti në fjalë nuk e ekspozon policinë në asnjë tejkalim.

 Gazetari ka qenë aty nuk e di në çfarë statusi, por ka ndërhyrë në një moment kur tre punonjëse policie femra po përpiqeshin të ndalonin një protestuese femër.

Një standard që e aplikojmë me sforco të madhe, Policia shqiptare po përpiqej ta realizojë këtë për etikë të shtuar. Nuk i shkonte për etikë, një mashkulli, gazetari…etj, të ndërhynte me dorë ndaj punonjësve ferma që ishin aty, gjë që e ka bërë provokimin edhe më të madh në sytë e punonjësve mashkull të policisë.

Ne na bën bashkë ligji, Kushtetuta, kundërshtimi i punonjësit të policisë është vepër penale. Tani, nëse ti merr përsipër të kryesh një vepër që kodi penal e sheh të tillë, duhet të jesh i gatshëm dhe për konseguencat e tij.

Policia vepron me iniciativë ose kërkesë. Objekti publik në fjalë ka një zot, administrator. Më datë 17 maj u kërkua ndërhyrja e policisë. Po të ishte kërkuar më parë do ndërhynte më parë. Duhet dikush ta konstatojë paligjshmërinë. Nëse nuk ka denoncim apo fakt publik të madh…

Nuk ka qenë publikisht për ne i njohur fakti se ai objekt nuk ishte në dispozicion të administratorit të atij objekti. Të gjithë ato skenat ishin të filmuara të gjitha, ndërsa kjo skenë shihej vetëm një sekuencë që po futej në furgon dhe nuk shihet arsyeja se për çfarë e dërgonin në komisiariat. Po nuk pati zhurmë. Përse shkoj, përse e kanë çuar? Është çështje që ska marrë vëmendje, as nga ajo vetë që u shoqërua nuk u tha gjë.