Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re

Një avokat ishte shumë i dhënë pas peshkimit dhe gjuetisë në përgjithësi.

Ishte një e shtunë e qetë dhe ai vendosi ta kalonte ditën duke peshkuar dhe gjuajtur. Ai bëri një rrugë të gjatë për të arritur në pyll dhe ndaloi pranë një liqeni që ndodhej pranë një pylli.

Ai vendosi të provonte shansin e tij në peshkim. Fatkeqësisht, ai nuk mundi të kapte një peshk të vetëm. Kështu që vendosi të kthehej në shtëpi. Papritur ai pa një lepur që lëvizte në zonën e afërt.

Ai e vuri në shënjestër dhe e rrëzoi lepurin por ai mbeti në tokën dhe mbi të mbjellat brenda gardhit të një kopshti. Avokati hodhi një vështrim të shpejtë brenda dhe përreth kopshtit dhe pa se askush nuk ishte aty.

Ai u hodh brenda kopshtit, kapi lepurin dhe kur ishte gati të ngjitej në gardh për të dalë jashtë, ai u kap nga pronari i kopshtit. Pronari i kopshtit dhe avokati argumentuan për pronësinë e lepurit. Avokati tha se ai e kapi lepurin dhe i përkiste atij. Pronari argumentoi, lepuri u rrit në kopshtin e tij dhe ishte shtrirë në kopshtin e tij. Pra i përkiste atij.

Avokati i bërtiti pronarit: “Shiko, unë jam avokat! Mund të të padis në gjykatë dhe do të sigurohem që të marrësh një dënim të rëndë!”

Pronari vendosi t’i jepte një mësim avokatit. Ai tha, “Në rregull. Unë do të të godas tre herë me gjithë forcën time. Ti përsëri më godit tri herë me të gjitha forcat. Le të vazhdojmë këtë derisa ti ose unë të kërkojmë të heqim dorë! Ai që heq dorë e humb lojën dhe fiton tjetri që merr dhe lepurin!

Avokati u pajtua me rregullin “Tre Goditje” dhe ai ishte i bindur se mund ta fitonte atë! Me sa duket, avokati dukej vetja më i madh dhe më i fortë se pronari i kopshtit.

Më pas ata debatuan se kush duhet të gjuante i pari. Ai vendosi të hidhte një monedhë dhe pronari i kopshtit fitoi hedhjen. Ai vendosi të shkelmojë avokatin i pari! Pronari i kopshtit e goditi me shkelm në bark, këmbë dhe kurriz! Avokati rënkoi nga dhimbja dhe para se të fillonte të gjuante pronarin, pronari i kopshtit tha: “Unë heq dorë! Është i gjithi i yti. Tani, shijoje lepurin!”

Mësimi:

Asnjëherë mos nënvlerësoni askënd dhe mos u jini kurrë arrogant në talentin dhe fuqitë tuaja. Një goditje e madhe në vendin e duhur mund t’ju rrëzojë.

/shkollaesuksesit.com

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re