Drejtuesit e autoritetit rrugor bëjnë me dije se për shkak të reshjeve të dendura të dëborës drejtuesit e mjeteve qe levizin ne juglindje duhet të jenë të pajisur me zinxhirë.

Borëpastrueset janë duke punuar edhe në Qafën e Qarrit ku momentalisht nuk paraqiten probleme në qarkullimin normal të automjeteve.

Në shumë zone te juglindjes ka pasur probleme me energjine elektrike kete fundjave si pasoje e motit te keq.

Nderkohe ne disa fshatra, perfshi edhe ata turistik, Dardhe dhe Voskopoje rekomandohet gjithashtu levizja e mjeteve me zinxhire.