Skip to content

Lotët e një gjermaneje pasi pranon Islamin

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

E reja 20-vjeçare gjermane Fabian Doris Peterger, me lot në sy dhe një kopje të dhuruar të Kuranit në duar, shqiptoi shehadetin(kredon bazë islame) dhe u konvertua në Islam në Gaziantep, në juglindje të Turqisë.

Fabian Doris punon si arkëtare në Shtutgart dhe erdhi në Gaziantep për një vizitë. Pas një udhëtimi kërkimor dhe studimi të Islamit, ajo mori vendimin për t’u konvertuar në Islam dhe vendosi të ndryshojë emrin e saj në Sira.

Myftiu i Gaziantepit, Husein Hezerlar, mori pjesë në ceremoninë e shpalljes së konvertimit të kësaj të reje gjermane në Islam. /tesheshi.com/

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë