Skip to content

MacOS më në fund fiton mbështetje për grafikat e jashtme

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Përditësimi i fundit për MacOS siguron mbështetje për kartën grafike të jashtme. Apple njoftoi qershorin e kaluar në WWDC se kjo risi  do të godiste OS dhe tani është më në fund këtu.

Përditësimi i jep mundësi përdoruesve të Mac që të rrisin fuqinë e përpunimit grafik përmes një karte grafike të jashtme të lidhur përmes Thunderbolt 3.

Përdoruesit duhet të blejnë një pajisje zhvillimi e GPU nga Apple ose të përdorin mjete jozyrtare për të mundësuar karta grafike të jashtme, që do të thotë se Apple nuk do t’i shpëtojë ato nëse ndodh diçka.

Ngarkesa shtesë e shtuar nuk është e nevojshme për përdorim të përgjithshëm, por kartat grafike të shtuara nxisin Macs për performancë dhe lojëra VR.

Ajo që vlen të theksohet është se vetëm një pjesë e vogël e GPU-ve janë në përputhje me macOS kështu që zgjidhni me kujdes para se të shtoni një  të tillë në pajisjen tuaj.

Ky tipar vjen nga Update High Sierra 10.13.4 Combo e cila gjithashtu shton Business Chat në mesazhe, një iTunes të ri dhe një veçori super të dobishme për Safari ku përdoruesit mund të kalojnë në faqen më të hapur  duke përdorur Command + 9. /

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë