Presidenti francez Emmanuel Macron nuk pranoi të kërkojë falje për deklaratën kontraverse  të NATO-s me një “vdekje të trurit”, duke thënë se fjalët e tij mund të ndihmojnë në fillimin e bisedimeve të Aleancës për çështje të rëndësishme strategjike.

Sapo arriti në samitin e liderëve të NATO-s në Londër, Macron u pyet nëse ai i qëndronte fjalëve të tij:

“Po, absolutisht. Në fakt, kjo na ka lejuar të fillojmë disa diskutime kryesore,” i tha Tanjug Reuters.

Ai veçoi ndërtimin e një paqeje të qëndrueshme në Evropë si më të rëndësishmen.

Ai tha se çështje të tjera përveç buxhetit dhe financave duhet të diskutohen në NATO.

“Kështu që unë mendoj se është përgjegjësia jonë të shikojmë paqartësi që mund të dëmtojnë dhe të fillojmë një debat të vërtetë strategjik”, tha Macron.

Presidenti amerikan Donald Trump tha më herët se komentet e presidentit francez për “vdekjen e trurit” të NATO-s ishin “shumë ofenduese” për 28 anëtarët e tjerë të Aleancës.

“Askush nuk ka nevojë për NATO-n më shumë se Franca”, tha Trump, duke shtuar se deklarata e Macron për Aleancën ishte “shumë e pështirë”.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re