Home SHQIPERIA Makinat e vjetra “vrasin” ajrin

Makinat e vjetra “vrasin” ajrin

0

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

 
Shqipëria vijon te kryesoje listën e vendeve me ndotjen me te larte te ajrit ne Europe. Transporti rrugor, makinat e vjetra dhe karburanti jo cilësor jane shkaktaret kryesore te kësaj situate.
 
Mosha mesatare e makinave qe qarkullojnë ne vendin tone është 20 vjet, ndërsa ne Europe jo me shume se 10 vjet.
 
80% e automjeteve ne Shqipëri janë shkaktare te ndotjes dhe rrezikut ne shëndet.
 
Koncesionaret e makinave te reja gjate nje diskutimi me ministrin e mjedisit kërkuan lehtësi ne taksa, si dhe vendosjen e nje standardi.
 
Ministri i mjedisit Blendi Klosi u shpreh i gatshëm per hartimin e masave per futjen e makinave te reja ne qarkullim, por njëherësh kërkoi heqjen e varrezave te makinave nga rrugët.
 
Diskutimet per uljen e ndotjes se ajrit dhe lehtësitë ndaj automjeteve te reja u bene ne panairin e makinave te reja, ku firma te njohura ekspozuan mjetet e prodhimit te fundit.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë