Skip to content

Mali i Zi, me rezolutë anti-ruse për Ukrainën

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Rezoluta dënon aktin e hapur të agresionit dhe ndërhyrjes ushtarake të ndërmarrë nga forcat e armatosura të Federatës Ruse kundër Ukrainës, si një shtet i pavarur dhe i njohur ndërkombëtarisht.

Parlamenti i Malit të Zi mbështeti sot Rezolutën në lidhje me agresionin ushtarak të Rusisë kundër Ukrainës. Me këtë, parlamenti malazez dënoi pushtimin në të cilin janë shënjestruar popullata civile e Ukrainës, të mirat materiale, integriteti territorial dhe sovraniteti.

77 deputetë votuan, 55 ishin pro, 18 kundër dhe tre abstenuan.

Me rezolutën e paraqitur nga Partia Socialdemokrate (SDP) së bashku me Partinë Demokratike të Socialistëve (DPS) dhe Partinë Boshnjake (BS), Parlamenti i Malit të Zi dënon ashpër aktin e hapur të agresionit dhe ndërhyrjes ushtarake të ndërmarrë nga forcat e armatosura të Federata Ruse kundër Ukrainës, si një shtet i pavarur dhe i njohur ndërkombëtarisht.

Në dokument thuhet se Asambleja u bën thirrje autoriteteve të Federatës Ruse që urgjentisht të ndalojnë operacionet ushtarake dhe të ndalojnë aktin e agresionit që cenon drejtpërdrejt sovranitetin dhe integritetin territorial të Ukrainës, shkatërron objektet ushtarake dhe civile dhe rrezikon jetën e miliona njerëzve, kryesisht civilë.

Gjithashtu, Kombet e Bashkuara, OSBE, organizata të tjera ndërkombëtare, vende të tjera, veçanërisht anëtarët e BE-së dhe NATO-s, ftohen të përdorin të gjitha mjetet e mundshme diplomatike, politike dhe ekonomike për të penguar Federatën Ruse nga vazhdimi i veprimeve të saj agresive ndaj Ukrainës.

“Kuvendi i Malit të Zi i bën thirrje qeverisë dhe të gjitha subjekteve politike dhe shoqërore në vendin tonë që të dënojnë pa rezerva, haptazi dhe pa mëdyshje këtë akt agresioni, pasojat e të cilit mund të jenë të pallogaritshme për paqen dhe sigurinë evropiane dhe botërore, dhe në këtë mënyrë edhe për stabilitetin e rajonit të cilit i përket Mali i Zi”, thuhet në dokument.

Me miratimin e rezolutës, Asambleja shpreh mbështetjen e plotë për masat e marra deri tani nga BE-ja dhe shtetet partnere për të shtypur aktet e agresionit dhe gatishmërinë e tij të plotë që Mali i Zi të harmonizojë politikën e tij me aleatët e tij deri në fund.

“Kuvendi i Malit të Zi shpreh simpatinë e tij më të thellë me popullin e Ukrainës, i cili aktualisht po përballet me sfidat dhe vuajtjet më të mëdha që nga përfundimi i Luftës së Dytë Botërore, dhe u bën thirrje qytetarëve, strukturave shtetërore dhe organizatave shoqërore që të shprehin solidaritetin dhe të ofrojnë çdo gjë të mundshme në formë të ndihmës humanitare”, përfundon dokumenti.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë