Deputeti Lefter Maliqi dhe kandidat i LSI-së për deputet në listën e qarkut të Beratit, në një deklaratë për mediat jashtë Kryesisë së Kuvendit, ndër të tjera foli edhe për Selfo Kapllanin, ish-kryetarin e Bashkisë së Kuçovës, për të cilin tha se mandatin e kryebashkiakut e mori nga LSI-ja, por që nuk zbatoi ligjin por urdhërat e Rilindjes.

”Gjej rastin që qeveria e ardhshme duhet të fillojë menjëherë, nëpërmjet Kontrollit të Lartë të Shtetit edhe abuzimet në bashkitë e qarkut Berat, ku është për tu spikatur edhe ish-kryetari i bashkisë së Kuçovës, i cili edhe pasi mori mandatin, Selfo Kapllani, mandatin e LSI-së si kryetar bashkie në 2015 që në ato momente nuk zbatoi ligjet, por vetëm urdhërat e Rilindjes kundër ligjeve të shtetit, dhe jam i bindur që atje ka shumë tendera korruptivë, që nga pastrimet e të gjitha me rradhë dhe këto shërbime që janë dëmtuar në interes të qytetarëve, do të hetohen pa dyshim”,-tha Maliqi.

Nga ana tjetër, ai kishte edhe një mesazh për të deleguarin e PS-së në Berat që është ministri Blendi Klosi. ”Po lëviz natënd he po tremb qentë e fshatrave dhe nuk del dot deputet, të jetë i sigurtë që do të qëndrojë në ajër, ashtu siç po kërkon votat dhe nuk do të zbresë dot nga ajri”.