Manja: Shkolla e Magjistraturës do të ketë 120 kuota

manja-300x193.png

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Pak muaj nga plotësimi i 5-vjetorit të Vetting-ut, ku në Parlament po diskutohet zgjatja e afateve të Vetting-ut deri në 2024, Ministri i Drejtësisë, Ulsi Manja, flet për detajet.

Ministri tregon se reforma ishte e domosdoshme për pastrimin e sistemit gjyqësorë.

Manja ndër të tjera tha se vakancat në gjyqësorë do të plotësohen vetëm nga Shkolla e Magjistraturës pasi do të ketë rritje të kuotave.

Ministri i Drejtësisë theksoi se harta e re gjyqësorë do të diskutohet brenda muajt Janar me të gjithë grupet e interesit.

Në përfundim të intervistës për televizionin kombëtarë Klan News ministri Manja bëri dhe një Apel për të gjithë gjyqtarët. Që të aplikojnë për të ushtruar detyrën në Gjykatën e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar. Mana u kërkoi gjyqtarëve që ta shikoj atë si një mundësi karriere dhe për të bërë më të mirën për drejtësinë në vendin tonë.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë