Mark Zuckerberg: Facebook do të jetë përherë falas

zuckerberg-1.jpg

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Gjatë dëshmisë së Mark Zuckerberg para Senatit, CEO i Facebook përsëriti se “gjithmonë do të ketë një version të Facebook që është falas”.

Në mes të skandalit të Cambridge Analytica, në të cilin të dhënat e përdoruesit  të  rreth  87 milionë njerëzve u shitën nga një zhvillues i palës së tretë në firmën Cambridge Analytica të lidhura me fushatën zgjedhore të Trump gjatë zgjedhjeve presidenciale, është folur për Facebook rreth shtimit te një shtrese abonimi.

Skandali ka nxjerrë në dritë thelbin e një problemi që shumë kanë qenë të vetëdijshëm: nëse nuk blini një produkt, ju jeni produkti.

Javën e kaluar, kur u pyetën nëse mund të ketë një mënyrë për përdoruesit që të zgjedhin të mos jenë në shënjestër për reklamat, Sandberg u përgjigj duke thënë se do të duhet të paguajnë për të.

“Ne kemi forma të ndryshme të zgjedhjes,” u përgjigj Sandberg. “Ne nuk kemi një zgjedhje  në nivelin më të lartë. Ky do të ishte një produkt i paguar.

Gjithashtu është argumentuar se abonimet pa reklama mund të shpëtonin Facebook. Dhe ndërsa nuk ka asnjë fjalë për një abonim pa reklama, Zuckerberg krijoi  së paku një hapësirë ​​për të në të ardhmen, duke vënë në dukje se gjithmonë do të ketë një version të Facebook që është falas.

“Si e mbani një model biznesi në të cilin përdoruesit nuk paguajnë për shërbimin tuaj?” – pyeti senatori Orrin Hatch  duke iu drejtuar Zuckerberg. “Senator, ne shfaqim reklama”- u përgjigj Zuckerberg. /

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë