Skip to content

Marrëveshje binjakëzimi mes Beratit e provincës Matera, projekte në disa fusha

  • 22/06/2022

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

22 qershor Bashkia e Beratit, bashkia e Materas dhe provinca e Materas, Itali nënshkruan një marrëveshje binjakëzimi në disa fusha të zhvillimit.

Marrëveshja u nënshkrua në Berat nga Presidenti i Provincës së Materas, Piero Marrese, kryetari i bashkisë Materas, Domenico Bennardi dhe kryebashkiaku Ervin Demo.

Matera dhe Berati janë qytete, të cilat i bashkojnë rrënjët e hershme me histori të pasur, site të UNESCO-s, me një trashëgimi të pasur kulturore, duke e klasifikuar Materan Kryeqytet Evropian i Kulturës për vitin 2019.

“Protokolli i Binjakëzimit parashikon projekte të përbashkëta në çështjet sociale, kulturore, ekonomike, shkëmbimit midis të rinjve, promovimin e përbashkët turistik, dhe organizimin e eventeve të përbashkëta”, tha Demo në një postim në rrjetet sociale.

Presidenti Provincës së Materës, Piero Marrese, kryetari i bashkisë Matera, Domenico Bennardi dhe delegacioni që i shoqëron vizituan edhe Muzeun Etnografik të Beratit.

Matera dhe Berati janë qytete të cilat i bashkojnë rrënjët e hershme me histori të pasur dhe trashëgimia e rëndësishme kulturore e tyre të klasifikuara si pasuri botërore të mbrojtura nga UNESCO.

#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item1 {
background: url(https://ata.gov.al/wp-content/uploads/2022/06/22berat.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item2 {
background: url(https://ata.gov.al/wp-content/uploads/2022/06/22berat1.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item3 {
background: url(https://ata.gov.al/wp-content/uploads/2022/06/22berat2.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item4 {
background: url(https://ata.gov.al/wp-content/uploads/2022/06/22berat3.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item5 {
background: url(https://ata.gov.al/wp-content/uploads/2022/06/22berat4.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item6 {
background: url(https://ata.gov.al/wp-content/uploads/2022/06/22berat5.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item7 {
background: url(https://ata.gov.al/wp-content/uploads/2022/06/22berat6.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item8 {
background: url(https://ata.gov.al/wp-content/uploads/2022/06/22berat7.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item9 {
background: url(https://ata.gov.al/wp-content/uploads/2022/06/22berat8.jpg) 0 0 no-repeat;
}

1 nga 9

/k.s/j.p/

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë