Mary Lea Trump, mbesa e Presidentit aktual të SHBA Donald Trump, i cili refuzon të pranojë humbjen në zgjedhjet presidenciale të 3 nëntorit, tha të mërkurën se xhaxhai i saj ka çrregullime mendore, të cilat situata aktuale nuk do t’i lehtësojë, por përkundrazi e kundërta.

“Donald Trump me të vërtetë ka çrregullime mendore, të cilat situata aktuale nuk do t’i lehtësojë, por përkundrazi, përkeqësohen”, tha Mary Trump në një deklaratë për radion franceze Europa 1.

“Kjo është arsyeja pse unë mendoj për një kohë të gjatë se ai jo vetëm që nuk është i duhuri për atë punë, por ai është i rrezikshëm për vendin tonë”, tha mbesa e Trump, e cila është një specialiste në psikologjinë klinike.

Sipas saj, Donald Trump nuk do të bëhet më mirë.

“Duhet të kujtohet, dhe unë nuk po e them këtë për të krijuar ndjeshmëri për të, se Trump është në një situatë që nuk e ka pasur kurrë më parë. Për herë të parë në jetën e tij ai duhet të përballet me humbjen, kundër së cilës nuk mund të bëjë asgjë”, shtoi ajo.

Mary Trump ka thënë se nuk beson se ai do të kandidojë përsëri në zgjedhjet presidenciale të vitit 2024.

“Kam dëgjuar nga njerëz të tjerë, dhe gjithashtu nga ai, që ai mund të kandidojë në 2024. Ndër problemet e tjera, ai ka çrregullime psikologjike, të cilat nuk janë trajtuar kurrë dhe do të përkeqësohen me kalimin e kohës,” shtoi ajo.

Këtë vit, Mary Trump botoi një libër, në të cilin ajo zbuloi sekretet e errëta të familjes së Trumps.

Mary Lea Trump është vajza e vëllait të madh të Trump-it, Fred.