Policia zvicerane hapi plumba gome dhe gaz lotsjellës në drejtim të protestuesve

Rebelimi ndaj masave anti-COVID ka prekur dhe Zvicrën, një vend ku as “protestat” s’ekzistojnë si koncept a praktikë.

Policia zvicerane përdori plumba gome dhe gaz lotsjellës të Premten në mbrëmje për të shpërndarë qindra protestues kundër masave kufizuese në qytetin e St. Louis. Gallen, në verilindje të vendit.

Policia së pari deklaroi se anëtarët e saj ishin “të mbuluar me objekte” dhe se ata ishin “të detyruar të përdorin plumba gome për vetëmbrojtje”.

Më vonë në mbrëmje, policia njoftoi se “kokteje molotovi” dhe sende të tjera djegëse ishin hedhur ndaj anëtarëve të saj, kështu që policia përdori gaz lotsjellës.

Ata i bënë thirrje protestuesve që të mos sulmojnë policinë ose të dëmtojnë pronën dhe vëzhguesit të shpërndahen.

Sipas gazetës Tagblatt, rreth 1.000 njerëz dolën në rrugët e St. Gallen, një qytet me rreth 75,000 banorë.

#Krawallnacht in St.Gallen. Das Geschehen hat sich in Richtung Bahnhof verlagert. #StGallen https://t.co/VVNKwplqwc pic.twitter.com/9Bz59aWgOM

— FM1Today (@fm1today) April 2, 2021