Gazment Bardhi: I kam kujtuar kolegëve të PS që kanë shpallur si prioritet reformën zgjedhor. Që të shpallësh këtë prioritet duhet të jesh serioz dhe ti nuk mund ti njohësh statusin një komision që e kam mbajtur të bllokuar reformën.

Është nën përgjegjësinë e grupit parlamentar të PS që të marr ose jo në përgjegjësi këtë situatë.

Kemi propozuar një projekt vendim të ri për ngritjen e komisionit të reformës zgjedhorë me dy ndryshime , në objektin e punës të përfshihet edhe raporti i pritshëm  OSBE/ODIHR për zgjedhje lokale dhe të kërkojmë ekspertizën e ODIHR që të asistojë këtë komision.

Për këtë kërkesë tonë mazhoanca votoi kundër, pra thjesht vendosi të zgjasë edhe me 6 muaj komisionin e reformës zgjedhore, ndërkohë që nuk mori në shqyrtim një tjetër propozim të opozitës që ka të bëjë me përbërjen e reformës zgjedhore. Çka tregon se nuk e kanë prioritet reformën zgjedhore.

Sot në reformën zgjedhore ka deputet që kanë një vit që kanë dorëzuar mandatin.

lajmi ne perditesim…

“”

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re