Aurela Kullolli eshte nje vajze nga Elbasani e cila ka mbaruar Fakultetin e Mjekesise me te gjitha dhjeta dhe tani ajo deshiron te vazhdoje praktiken prane prinderve te saj qe sakrifikuan aq shume per te duke ndare dhe kafshaten e fundit si dhe duke punuar turni i trete qe vajzes se tyre mos ti mungonte asgje. Por ajo tregon se megjithese deshiron te jete prane tyre, ajo po mendon te emigroje pasi shteti Gjerman i ka ofruar asaj burse per te mesuar gjuhen e specializuar mjekesore si dhe per te marre licencen e punes pas kursit.

Me vjen keq, tregon ajo, qe vendi yne nuk i ofron kushtet qe te rinjte mos detyrohen te largohen nga vedi i tyre. Do te doja qe ket te vleresoheshim per ate qe jemi dhe jo per sa para kemi apo sa te pushtetshem jane prinderit tane