Kryeministrja e Zelandës së Re,  Jacinda Ardern, ka njoftuar sot se do të tërheqë trupat e vendit të saj nga Iraku gjatë vitit 2020.

Gjtihsej 95 ushtarë nga Zelanda e re të cilët janë të vendosur në kampin irakian Taji, duhej të ktheheshin në vendlindje në nëntor të 2018-tës, por qëndrimi i tyre u zgjat.

Ushtarët neozelandez marrin pjesë në trajnimin e ushtarëve irakian, dhe që nga 2015-ta janë pjesë e operacionit të udhëhequr nga SHBA-të.

42.000 trupa irakiane janë trajnuar nga ushtria me përvojë e vendit.