Skip to content

Mbi 600 kolonë hebrenj hynë në Al-Aksa nën mbrojtjen e policisë izraelite

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Njoftohet se 622 kolonë fanatikë hebrenj bastisën Xhaminë al-Aksa nën mbikëqyrjen e policisë izraelite.

Sipas një deklarate me shkrim nga Administrata e Vakëfeve Islame të Kudsit, 622 kolonë fanatikë hebrenj kanë hyrë sot në Mesxhid al-Aksa nën mbrojtjen e policisë izraelite.

Në deklaratë theksohet se numri i kolonëve hebrenj që bastisën Xhaminë al-Aksa në tre ditët e fundit për shkak të Pashkëve hebraike ka arritur në 1.728.

Policia izraelite kishte larguar me forcë palestinezët nga zona e Mesxhid al-Aksasë pas namazit të sabahut dhe mbylli hyrjet në kompleks për palestinezët.

Duke vepruar nën mbrojtjen intensive të policisë izraelite, grupet fanatike të kolonëve hebrenj bastisën Mesxhid al-Aksanë.

Bastisjet e hebrenjve fanatikë u shtuan për shkak të Pashkëve

Ndërsa hebrenjtë fanatikë shtojnë bastisjet e tyre në Aksa gjatë Pashkëve që zgjasin një javë, policia izraelite shoqëron hyrjet e grupeve të kolonëve hebrenj.

Masat intensive të sigurisë nga policia izraelite rreth Qytetit të Vjetër dhe Mesxhid al-Aksasë vazhdojnë. Policia izraelite nuk i lejon të rinjtë palestinezë të hyjnë në Aksa para bastisjes së kolonëve.
Burimi: AA

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë