Ka shkuar në të paktën 6300 numri i viktimave nga tëmreti shkatërrues në Turqi e Siri.

 

 

Mbi 30 000 mijë kanë mbetur të lënduar deri më tani ndërkohë që vijon puna nën rrënoja e ekipeve të kërkim shpëtimit në të gjitha zonat e prekura.

 

 

Numri i të vdekurve në Turqi deri tani është 4,544 sipas të dhënave të fundit të Agjencisë së Menaxhimit të Fatkeqësive dhe Emergjencave të Turqisë (AFAD).

 

 

Mbrojtja Civile e Sirisë ka njoftuar për të paktën 1782 viktima.

 

 

Numrat vijojnë të rriten në një kohë që janë bërë rreth 40 orë nga lëkundja shkaërruese që preku të du vendet.

 

 

Nën rrënoja vijon ende puna për nxjerrjen e trupave të pajetë e personave të mbijetuar të cilët po ‘luftojnë’ me kohën dhe motin e acartë.