Home Kuriozitete Mbipesha e bën zemrën tuaj më të rëndë, rrezikoheni nga vdekja

Mbipesha e bën zemrën tuaj më të rëndë, rrezikoheni nga vdekja

0

Duke qenë me mbipeshë bën zemrën tuaj më të madhe dhe më të rëndë, gjë që shkakton rrezikun e vuajtjes së një sulmi në zemër ose goditjes në tru.
Studimi i parë i këtij lloji në njerëz të shëndetshëm ka rezultuar se rritja e peshës mund të shtojë deri në tetë gramë në zemër dhe të rrisni volumin e saj me pothuajse pesë për qind.
Një zemër më e madhe dhe më e rëndë ngre rrezikun e kushteve nga një rrahje zemre e parregullt në një atak në zemër dhe organi në fakt duhet të rritet më shumë me moshën.
Studiuesit në Universitetin Mbretëror Mary të Londrës dhe Universitetin e Oksfordit shqyrtuan skanime MRI (imazhe të rezonancës magnetike) për 4,561 njerëz nga databaza e Biobank në Mbretërinë e Bashkuar.
Ata gjetën një rritje prej 4.3 në BMI (indeks i masës trupore), të cilat mund të merrnin dikë nga një peshë e shëndetshme në prag të obezitetit, duke e bërë zemrën e tyre shumë më të rënda.
Kjo ka rëndësi, sepse një zemër më e madhe shkakton tension më të lartë, duke prishur sinjalin elektrik të nevojshëm për ta mbajtur atë duke rrahur rregullisht.