Home SHQIPERIA Mblidhet forumi për luginën e Vjosës

Mblidhet forumi për luginën e Vjosës

0

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Është mbledhur këtë të premte forumi ndërkombëtar për zhvillimin e qëndrueshëm të rajonit të luginës se Vjosës. Mësohet se pjesëmarrës ishin kryetaret e 9 bashkitë e përshkuara nga lumi Vjosa.
 
Në takim u diskutuan potencialet, problematikat dhe zgjidhjet e mundshme, qe paraqet rajoni i përshkuar nga lumi Vjosa. Drejtuesit e njësive vendore ngritën shqetësimin per ndërhyrjet për ndërtimin e HEC, si ne Kalivaç dhe Pocem.
 
Te pranishmit kërkuan përmirësimin sa me te shpejte te legjislacionit mjedisor sipas standardeve te BE.
 

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë