Skip to content

Mbyllja e shkollës “Mehmet Akif”/ Ministrja Kushi sqaron opinionin publik

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Ministrja e Sportit dhe Rinisë, Evis Kushi ka bërë një sqarim për opinionin publik në idhje me heqjen e lisencës dhe mbylljen e shkollës jopublike “Mehmet Akif Ersoy”.

 

Kushi shpjegon se ky vendim ka ardhur si pasojë e një sërë shkeljesh të legjislacionit nga pronarët e shkollës.

 

Më poshtë Kushi rendit shkeljet e institucionit arsimor.

 

SQARIM PËR OPINIONIN PUBLIKNisur nga interesimi dhe spekullimet në lidhje me shkaqet që çuan në heqjen e licencës dhe mbylljen e shkollës jopublike “Mehmet Akif Ersoy”, sqarojmë se ky vendim është rezultat i konstatimit nga Ministria e Arsimit dhe Sportit të një sërë shkeljeve të legjislacionit në fuqi nga zotëruesit e licencës në fjalë.1. Kanë filluar procesin mësimor 2022-2023 në një vendndodhje dhe mjedise të tjera, të pamiratuara nga MAS, pra pa certifikimin ligjor përkatës të standardeve të godinës.2. Nuk i kanë plotësuar më tej kriteret ligjore edhe pse nga ana MAS është kryer dy herë verifikimi i tyre.3. Në kushtet e ushtrimit të veprimtarisë jashtë kritereve përkatëse licenca duhet të revokohet.Ministria e Arsimit dhe Sportit në çdo rast ka përgjegjësinë për garantimin e standardeve, sigurisë dhe mirëqenies së nxënësve. Prandaj, në respekt të ligjit dhe në mbështetje të 160 nxënësve dhe të familjeve të tyre, do të marrë të gjitha masat e nevojshme për të transferuar nxënësit në shkolla që përmbushin kriteret dhe standardet e funksionimit.Ndërkohë Ministria e Arsimit dhe Sportit nënvizon se revokimi i licencës në fjalë nuk ka asnjë lidhje me spekullimet e ndryshme rreth shkaqeve të këtij vendimi.Gjithashtu, Ministria e Arsimit dhe Sportit sqaron të gjithë të interesuarit për këtë çështje, se në këtë fillimviti shkollor nuk janë vënë re raste të tjera shkeljesh të së njëjtës natyrë dhe kriteret e standardet ligjore janë të përmbushura për të gjithë nxënësit e tjerë të shkollave jopublike.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë