Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

“Mediu ka bërë kërkesë që opozita të jetë e unifikuar. Kjo nuk më takon mua opoozta të bjerë dakord mes tyre, ajo që duam është që procesi të zhvillohet brenda kuvendit dhe mes grupeve parlamentare. Kjo është duke iu bazuar Kushtetutës. Të dyja duyhte të funksionojnë që procesi të ecë dhe kandidati ose kandidatja të ketë numrin e nevojhshëm të mbështettjes prandaj duhet të ecim me grupet parlamentare. Nëse opozita dhe 3 grupet parlamentare kanë 3 kandidatura është vendimmarrja e tyre. Duhte të prisni edhe komunikimin e kruetarit të parlamentar të PD, që kanë edhe pjesë e vendimmarrjes në këtë proces.

Nuk dua të paragjykoj procesin, më 11 maj do të kemi raundin e parë. Kam shpresë që mund të zgjedhim një president me një shumicë 3/5. Ajo që unë dua është që të kemi celur procesin për një kalendar. 24 maji procesi duhet të ketë filluar , jo vetëm duhet të jetë mbajtur konferenca e parë e kryetarëve por edhe duhet të ketë përfunduar raundi i parë. Kur të shkojmë tek emrat dhe kriteret duhet gjetur kanidatuira që të mbështette nga mazhoranca dhe opozita, ne duan një presidnet për gjithë shqiptarët

Mimi Kodheli? Jo sot por në asnjë moment nuk do të bëjmë poublikë emrat e propozuar, Sigurisht që emrat janë administruar, janë pjesë e një strukturimi të shumë propozimeve që kanë ardhur nga deputetët , ne respektojmë një këtë proces konsultativ. Ne po vendosim një standard që ska ekzistuar më parë. Sot kemi marrë mbi 200 emaile propozimi me emrat. Sa kohë që ne po negociojë me opozitën për kalendarin dhe kriteret, madje edhe për emrin. Ne nuk mund të vijmë me një emër konkret sot, gjithçka është hap pas hapi . Duam një kandidaturë që të ketë më shumë mbështetje.

në Facebook, klikoni Join Group

/faxweb

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë