Home TE TJERA STILJETE “Më ndihmo të shëroj sytë”, – iu lut zotëria pasanik… “Një javë rresht do të shohëh vetëm ngjyrën jeshile”, – iu përgjigj murgu

“Më ndihmo të shëroj sytë”, – iu lut zotëria pasanik… “Një javë rresht do të shohëh vetëm ngjyrën jeshile”, – iu përgjigj murgu

0
“Më ndihmo të shëroj sytë”, – iu lut zotëria pasanik… “Një javë rresht do të shohëh vetëm ngjyrën jeshile”, – iu përgjigj murgu

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Dikur pati jetuar një zotëri shumë i pasur që vuante nga dhimbje të forta në sy. Ai u konsultua me shumë mjekë dhe provoi trajtimet e tyre, por asgjë nuk ndihmoi.

Edhe pasi kishte konsumuar kaq shumë ilaçe për të trajtuar syrin, ai përsëri vuante nga dhimbja dhe ajo dhimbje në sy vazhdonte më shumë se më parë.

Më në fund, ai dëgjoi për një murg që ishte i famshëm për të qenë ekspert në trajtimin e problemeve të tilla. Ai shkoi tek ai dhe i tregoi për problemin e tij.

Murgu e kuptoi problemin e tij dhe tha: “Duhet të përqendroheni vetëm në ngjyrat e gjelbra dhe të përpiqeni të mos lejoni që sytë tuaj të shohin asnjë ngjyrë tjetër”.

Zotëria e pa këtë këshillë disi të çuditshme, por ai ishte i dëshpëruar për të gjetur kurën dhe vendosi ta provonte.

Zotëria i pasur thirri një grup piktorësh dhe bojaxhinjsh i ngarkoi me bojë jeshile dhe urdhëroi që çdo objekt që kapte syri i tij nëpër shtëpi kishte për t’u lyer me ngjyrë jeshile ashtu siç kishte këshilluar murgu.

Vetëm brenda pak ditësh gjithçka rreth atij burri ishte në të gjelbër. Njeriu i pasur u sigurua që asgjë përreth nuk do të kishte ndonjë ngjyrë tjetër.

Pas disa ditësh, murgu erdhi për të vizituar zotërinë, shërbëtori i milionerit vrapoi me një kovë me bojë jeshile dhe ia derdhi sipër murgut.

Murgu u kërkoi shërbëtorëve arsyen për këtë. Shërbëtori u përgjigj: “Ti kishe veshur ngjyrë shafran dhe ne nuk mund ta lëmë zotërinë tonë të shohë ndonjë ngjyrë tjetër përveç jeshiles.”

Duke dëgjuar këtë murg qeshi dhe tha: “Sikur të kishit blerë një palë syze me ngjyrë të gjelbër për t’i veshur… me vlerë vetëm pak dollarë…

Ju mund t’i ruanit të gjitha këto mure e sende dhe gjithashtu do të kishit mundur të kurseni një sasi të madhe të pasurisë së tij.

Mësimi:

Është marrëzi të formësosh/ ndrysho botën, së pari le të formësojmë veten… Le të ndryshojmë vizionin tonë dhe bota do të shfaqet në përputhje me rrethanat.

/shkollaesuksesit.com

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë