Lulzim Cuku ka rrëfyer arsyet se pse ka vrau bashkëshorten e tij, Majlinda Cuku më 1 shkurt duke thënë se konflikti kishte nisur tre muaj më parë.

Cuku pretendon se gruaja e tij e rrihte dhe donte t’i merrte shtëpinë, ose treçerekun e saj për vete. Autori i vrasjes thotë gjithashtu se ai kishte bërë dokumentet për ta marrë atë në Greqi por ajo refuzonte.

PJESË NGA FJALA NË SEANCËN GJYQËSORE

Gjyqtari Petraq Curri: Kur nisi konflikti mes jush?

Lulzim Cuku: Ka tre muaj. Unë erdha dhe bëra dokumentet se doja të merrja në Greqi por ajo më tha nuk lëviz prej shtëpie. I thashë që eja në Greqi po nuk vinte. Për këtë kishim filluar të ziheshim.

Gjyqtari Petraq Curri: Gruaja kishte urdhër mbrojtje. Në urdhrin e mbrojtjes thuhet që ti nuk duhet ti afroheshe. Nuk duhet ta shqetësoje. Nuk duhet t’i afroheshe shtëpisë. Po pse shkove në shtëpi atë ditë?

Lulzim Cuku: Erdha nga Greqia dhe vajta në shtëpi, kisha gjetur lloj-lloj gjërash aty. Ajo më rrihte. Më thoshte dil nga shtëpia. Treçereku i shtëpisë është e imja dhe e fëmijëve. Mos na u afro. Po unë po rrija në shtëpinë time.

Gjyqtari Petraq Curri: Ti e kishe vendimin e gjykatës që nuk duhet ti afroheshe. Sot në datë 6 shkurt duhet të vije në gjykatë se mbaronte afati i urdhrit të mbrojtjes.

Lulzim Cuku: Po e drejtë.

/ BW