Një 62-vjeçar amerikan i dënuar me vdekje për vrasjen e një çifti të moshuar në tetor 2003 u ekzekutua në Oklahoma të enjten.

Scott Eisber iu dha një injeksion vdekjeprurës në Institucionin Korrektues McAllister. Ky është i burgosuri i tretë i dënuar me vdekje që ekzekutohet në Shtetet e Bashkuara që nga fillimi i vitit.

Gati 20 vjet pas “krimeve të tij të tmerrshme, drejtësia është vënë në vend”, tha Prokurori i Përgjithshëm i Oklahomas, Gendner Drummond, i cili ishte i pranishëm në ekzekutim.

Sipas dosjes së çështjes, Eisber hyri në shtëpinë e Cantrells, fqinjët e ish-partneres së tij Kathryn Smith. Më herët ai ishte kujdesur që çifti i të moshuarve të mos ndodheshin në shtëpi.

Megjithatë, pak kohë më vonë, 76-vjeçari AJ Cantrell dhe gruaja e tij 70-vjeçare Patsy u kthyen në shtëpi dhe pasoi një sherr. Eisber qëlloi dhe vrau Patsy Cantrell dhe rrahu për vdekje burrin e saj.

I pranishëm në ekzekutimin e të dënuarit me vdekje ishte një prift, Geoffrey Hood, i cili e kishte vizituar atë në shtator dhe kishte krijuar një marrëdhënie miqësore me të. I dënuari me vdekje kishte kërkuar praninë e priftit gjatë ekzekutimit të tij.

Javën e kaluar, autoritetet e burgut kishin kundërshtuar plotësimin e kërkesës, por Eisber dhe Hood morën masa ligjore kundër saj. “Ata i mohojnë të burgosurit të drejtën për të pasur shpirtërorin e zgjedhur në momentin më kritik të jetës së tij”, theksuan avokatët e tyre.

Në vitin 2021, ekzekutimi i një burri teksas, i cili donte që prifti i tij t’i prekte trupin gjatë administrimit të zgjidhjes vdekjeprurëse, u shty.

Për të mos shtyrë procesin, autoritetet e Oklahomës më në fund pranuan praninë e priftit në ekzekutimin e Eisber, duke përmendur nevojën për të mbyllur sa më shpejt këtë kapitull të dhimbshëm për të afërmit e viktimave.