Ne kemi jetuar jetë të tilla të ngjeshura, saqë rrallë ndalemi të nuhatim trëndafilat gjatë rrugës. Ndërsa mbushim 30 vjeç, pjesën tjetër të jetës e kalojmë duke përmbushur përgjegjësitë dhe kujdesemi pak për udhëtimin tonë. Një kujdes i tillë fillon me pranimin e vetvetes, për të ushqyer përvojat tona dhe duke marrë mësimet e jetës gjatë rrugës.

Pra, ne kemi përmbledhur për ju mësimet më thelbësore të jetës përpara se të mbushni 3 dekada e gjysmë për ta bërë jetën tuaj pak më lehtë.

© Portrait of Abuse Remembered / Samaritans
 • Bëni punën që ushqen shpirtin tuaj, ndiqni pasionin tuaj.
 • Çdo përvojë ndodh për një arsye, kështu që kaloni ato që duhet të kaloni.
 • Është mirë të jesh vetëm ndonjëherë – kjo ju jep më shumë kohë të meditoni për jetën dhe gjërat përreth jush.
 • Nëse dyshoni se gjërat që nuk do të funksionojnë në fund, mundohuni të kuptoni arsyen e asaj që ju bëri t’i filloni në radhë të parë. Kjo ju shtyn për të arritur atë që dëshironi.
© Reader / The Weinstein Company
 • Mos ndiqni lumturinë, vazhdoni të mësoni dhe të krijoni përvoja – lumturia do t’ju gjejë.
 • Mendimet tuaja krijojnë botën përreth jush dhe ju bëjnë atë që jeni, kështu që gjithmonë jini energjia që dëshironi të merrni.
 • Ndaloni lojën e fajit, gjithçka ka të bëjë me zgjedhjet. Mësoni të merrni përgjegjësi për veprimet tuaja.
 • Besoni në atë që intuita juaj ju shtyn të bëni. Nëse kjo ju thotë të lexoni një libër ose të vizitoni një vend, bëjeni atë. Kur ndiqni intuitën tuaj, kjo ju çon në rrugën e duhur.
© Mr. Bean / Endemol Shine UK
 • Bota vazhdon të ndryshojë moment për moment, kështu që mësoni të rivizitoni dhe të shfrytëzoni sa më shumë tranzicionet.
 • Frika është vetëm egoja juaj duke u përpjekur t’ju mbrojë. Ndonjëherë duhet të zhyteni më thellë dhe të lejoni që besimi t’ju sundojë.
 • Ndaloni së krahasuari veten me të tjerët dhe me atë se sa të lumtur duken në mediat sociale. Jeta juaj është perfekte. Mos harroni, askush nuk i tregon dështimet e tyre.
 • Mos u mundoni të kontrolloni çdo aspekt të jetës tuaj. Kjo ndihmon që begatia të rrjedhë brenda jush.
© White Boy Rick / Columbia Pictures
 • Miqtë e vërtetë shfaqen gjithmonë gjatë ulje-ngritjeve të jetës. Gëzohuni atyre.
 • Thuajini shpesh fjalët magjike si “faleminderit”, “të lutem” dhe “të dua”.
 • Qeshni me zemër. Nuk ka rëndësi kush është përreth jush, lejojeni të qeshurën tuaj t’ju shërojë.
 • Ndonjëherë, është mirë të jesh i ndjeshëm. Ju nuk keni pse të mbani qëndrim gjatë gjithë kohës, por duke bërë këtë në kohën e duhur krijon një lidhje më të afërt me njerëzit që takoni.
© Yeh Jawani Hai Deewani / Eros International
 • Vazhdoni ta rikontruktoni jetën tuaj drejt një mënyrë jetese më të shëndetshme. Trupi dhe mendja juaj do t’ju falënderojnë më vonë.
 • Jeta juaj është shtëpia juaj, çdo veprim që ju merrni është një tullë. Ajo që ju vendosni të bëni çdo ditë përcakton se si do të jetë shtëpia juaj. Zgjidhni me mençuri.
 • Krenaria për mungesën e gjumit nuk do të të bëjë aspak mirë. Ajo dëshmon që jeta juaj është një rrëmujë dhe se keni një mënyrë jetese të paqëndrueshme. Dijeni që jeta ka të bëjë më shumë me udhëtimin dhe nuk është një garë.
 • Nuk ka të bëjë me të paturit njohuri për gjithçka. Ajo që ka vërtet rëndësi është mënyra se si ju dëgjoni dhe vlera që do të shtoni në jetë.
 • Jo gjithçka duhet të ketë të bëjë me paratë, por të kesh pavarësi financiare vërtet të çliron.
 • E fundit, por jo më pak e rëndësishmja, vitet e 30-ta janë një fazë ku mund të përballeni me më drastikun e tranzicioneve. Shokët tuaj martohen, prindërit tuaj plaken dhe shumë më tepër. Ndërsa kjo mund të duket si shumë, kurrë mos harroni të ushqeni çdo marrëdhënie që është e gjithë bota për ju.

/shkollaesuksesit.com

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re