Një iniciativë e departamentit Dar al-Ifta në krahinën e Konjanisë të Turqisë ka filluar të mësohet Kur’ani nëpërmjet telefonit.
Sipas faqes së internetit yeneisafak.com, departamenti Dar al-Ifta ka nisur një linjë telefonike për njerëzit që të thërrasin ekspertët e departamentit dhe i kanë bërë pyetjet e tyre për të mësuar Kur’anin.
“Dua të Mësoj Kur’anin” është titulli i iniciativës.
Njerëzit jo vetëm nga krahina por edhe nga pjesë të tjera të Turqisë dhe madje edhe vende të tjera kanë bërë thirrje për të marrë ndihmë në procesin e të mësuarit të Kur’anit.
Sipas Ali Akbinar, myftiu i provincës, rreth 3000 njerëz kanë shfrytëzuar deri tani mundësinë për të rritur aftësitë e tyre Kur’anore.
Turqia është një vend me shumicën muslimane në Azinë Perëndimore. Rreth 99 për qind e popullsisë së vendit janë muslimanë./iqna ml/

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re