Meta takim me Përfaqësuesen e Lirisë së Medias/ Kushtet e gazetarëve profesionistë të mos cenohen

1633962313_meta.jpg

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Presidenti Ilir Meta ka zhvilluar një takim me Përfaqësuesen e Lirisë së Medias të OSBE, Znj.Teresa Ribeiro.Meta bën me dije se gjatë takimt theksoi se media e lirë është një nga shtyllat parësore të demokracisë.

“Aty ku nuk funksionojnë institucionet demokratike dhe nuk respektohen të drejtat themelore, aty gjen gjithnjë e më shumë censurë dhe autocensurë mediatike. Me këtë rast, falenderova Znj.Ribeiro për kontributin, që OSBE dhe Zyra e saj, kanë dhënë në mbështetje të medias së lirë dhe të pavarur, si dhe përpjekjen e tyre për të prapësuar nismat, që synojnë kufizimin apo kapjen e hapësirës mediatike në Shqipëri”, shkruan Meta.

Më tej ai thekson se “Të gjithë së bashku duhet të angazhohemi, që në asnjë rrethanë, jeta, karriera dhe kushtet e punës së gazetarëve profesionistë të mos cenohen prej askujt me pushtet politik apo ekonomik”.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë