Skip to content

Meta takon në Baku Drejtorin e OBSH: Na duhet mbështetje më e madhe për sistemin tonë shëndetësor

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Në kuadër të punimeve të Forumit IX Global të Bakusë, Presidenti i Republikës, Ilir Meta, zhvilloi një takim të veçantë me Drejtorin e Përgjithshëm të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, të cilit i uroi shumë suksese për rizgjedhjen për një mandat tjetër 5-vjeçar në këtë detyrë shumë të rëndësishme.

 

Presidenti Meta vlerësoi kontributin dhe udhëheqjen e vyer të Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus si Drejtor i Përgjithshëm i OBSH-së në luftën dhe parandalimin e pandemisë Covid-19 në mbarë botën, si dhe rolin e tij në reformimin e Organizatës, me një gamë të gjerë arritjesh në ofrimin e kujdesit shëndetësor në mbarë botën.

 

Ai e informoi Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus për efektet e rënda të COVID-19 në Shqipëri, si dhe për hapat që po ndiqen për tejkalimin e pasojave dhe rikthimin në normalitet.

 

Meta kërkoi një vëmendje të shtuar dhe mbështetje më të madhe nga OBSH për sistemin tonë shëndetësor, me synim mbrojtjen efikase të jetës dhe shëndetit të qytetarëve shqiptarë.

 

Gjithashtu,  Meta u shpreh se përmirësimi i shëndetit publik global është një urgjencë, për të parandaluar çdo pandemi të mundshme në të ardhmen dhe se për këtë nevojitet një koordinim më i mirë për sistemet e paralajmërimit të hershëm dhe gjurmimin e transmetimit.

 

Kreu i Shtetit theksoi se përparësia e Shqipërisë si anëtare e Këshillit të Sigurimit të OKB-së do të jetë edhe forcimi i OBSH si autoriteti udhëheqës dhe drejtues për shëndetin global, duke qenë në qendër të arkitekturës botërore të shëndetit.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë