Qeveria po negocion me çdo vend të mundshëm për të siguruar vaksinat edhe në ato shtete që prodhohen dhe janë të certifikuara nga autoritetet vendase. Ministri i autorizuar për të negociuar bashkë me Ministrinë e Shëndetësisë, Arben Ahmetaj, zbulon se kush po lobon që Shqipëria të sigurojë vaksina.

“Ne po negociojmë me këdo që Organizata Botërore e Shëndetësisë e ka certifikuar vaksinën në vendet ku prodhohet. Po negociojmë me Anglinë për të siguruar më shumë vaksina AstraZeneca, ndërsa fondacioni Tony Blair po ndihmon që të mund të hapim gamën e negociatave përtej kompanisë Pfizer dhe AstraZeneca. Me disa vende ne jemi shumë pranë realizimit të marrëveshjes për sigurimin e vaksinave të reja.”

Sipas minsitrit Ahmetaj, deri më tani janë shpenzuar mbi 10 mln dollarë për blerjen e vaksinave. 6 mln janë shpezuar për Pfizer dhe 4 mln janë pjesë e instrumentit të Covax. Por kjo shifër është dinamike dhe ndryshon shpeshherë në varësi të marrëveshje që arrin qeveria.