Home Kuriozitete Misri, burim proteinash dhe vitaminash

Misri, burim proteinash dhe vitaminash

0

Misri vazhdon të jetë numri një për ta mbajtur konstant nivelin e kolosterolit në gjak, pasi ul ndjeshëm grafikun e yndyrës në gjak.
Ai luan rol në prodhimin e energjisë trupore te njeriu. Misri është një burim i vërtetë proteinash dhe vitaminash.
Në një studim të bërë me meshkujt, të cilët kishin kolosterol të lartë, pas një trajtimi me produkte misri, si dhe me ushqime të varfra në yndyre, u arrit në rezultate mjaft të kënaqshme.
Misri gjithashtu është burim energjie, sepse përmban vitaminën B, të domosdoshme për njeriun.
Rekomandohet edhe buka e misrit, e cila duhet të hahet me kos apo jogurt pasi jep efektin më të mirë.